Wat houdt intervisie in?

In een intervisiegroep deel je werkervaringen en leerpunten met andere (Interim) Finance Professionals. De onderwerpen kunnen betrekking hebben op alle facetten van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zo kunnen er vragen ingebracht worden over:

 • de opdracht of de baan (wel/niet aanvaarden, concretiseren van de vraagstelling en taken, etc.)
 • de omgang met de opdrachtgever / werkgever
 • onderhandelen en conflicthantering
 • succesfactoren / het vergroten van professionaliteit als (interim) manager
 • het profileren tijdens het intakegesprek
 • (persoonlijk) leiderschap
 • balans werk/privé / de omgang met werkdruk

Onder leiding van Manon maak je kennis met meerdere intervisiemethoden. Aan de hand van de door de deelnemers ingebrachte casuïstiek zullen de thema’s binnen intervisie worden behandeld.

Kenmerken

 • Minimaal 5 en maximaal 7 deelnemers
 • 6 bijeenkomsten met maaltijden
 • Werk- en denkniveau: HBO/WO
 • Minimaal 5 jaar werkervaring
 • Tijden: ’s avonds vanaf 18.30 uur

Waarom intervisie bij ForFinancials?

Deskundige intervisiecoach

Manon schept een veilige sfeer en stelt zich kritisch op. Ze kan goed luisteren en neemt geen genoegen met standaarduitspraken waardoor een verrassende diepgang wordt bereikt.

Intervisie vindt plaats met gebruikmaking van vaste beproefde methodieken (waaronder de incidentmethode, tien- stappen-methode, de Socratische en de Roddelmethode) die door Manon worden aangedragen.

Leren van en met andere financials

Persoonlijke ontwikkeling in een kleine groep met vakgenoten.

Wat levert intervisie op?

Met behulp van helder opgestelde doelstellingen worden praktijkvragen besproken. Ook worden vragen en handelen getoetst aan (eigen) opvattingen over kwaliteit en professionaliteit. Je leert als deelnemer om te reflecteren op je eigen positie en manier van werken. Dit bevordert je deskundigheid. Daarnaast vergroot het je probleemoplossend vermogen en je communicatieve vaardigheden. Kortom: nieuwe inzichten in drijfveren, verrassende diepgang, een versnelde ontwikkeling. Je professionaliteit wordt op een hoger niveau getild!

“Manon kan heel ‘raak’ reageren en reacties triggeren. Ze is open en scherp. Ze kan goed iemand zelf tot de conclusie laten komen. Dat werkt effectief!”

Sjoerd Hooghiemstra, Rabobank (intervisie)

“Onder begeleiding van Manon zijn er in de intervisiegroep gevoelige diepgaande (praktijk)problemen van de deelnemers besproken aan de hand van verschillende intervisiemethoden. De open houding binnen onze groep heeft voor een ieder geleid tot nieuwe inzichten. Als zelfstandige interim professional is het goed om issues bij de opdrachtgever met mede-interimmers te bespreken. Mij persoonlijk heeft het meer inzicht gegeven in mijn onbewuste gedrag.”

Wim Koppelaar, finance professional (intervisie)

“Intervisie heeft me nog eens bevestigd hoe moeilijk het is om de juiste vragen te stellen, hoe prettig het is om dit met andere freelance financials te oefenen en hoe belangrijk het is om echt tot de kern te komen. Intervisie is een mooie kans om op een leuke efficiënte manier anderen en jezelf verder te helpen als professional!”

Mascha Peeters, finance professional (intervisie)

“Stuk persoonlijke ontwikkeling wat vroeger bij de werkgever verzorgd was, middels interne trainingen, maar waar ik niet aan toegekomen ben tijdens het zzp bestaan. Echt leerzaam en interessant om kennis te maken met ZZP-ers met een heel andere achtergrond, dus buiten mijn normale kring. Ik ben met veel plezier naar de bijeenkomsten toegekomen en ga ervan uit dat er nog veel bijeenkomsten zullen volgen!”

Oscar Teuwissen, finance professional (intervisie)

Alle reviews

Interesse? Neem contact met ons op voor meer informatie of het plannen van een intakegesprek.

© ForFinancials