Training

ForFinancials ontwikkelt en verzorgt trainingen en workshops die echt het verschil maken voor de persoonlijke ontwikkeling van financials.

Op maat

We richten ons op in company trainingen en workshops voor medewerkers en managers. Deze worden op maat gemaakt afhankelijk van de wensen en behoeften van de deelnemers of het team. Ook gedurende de training stelt de trainer zich flexibel op en past zich aan de groep/situatie aan.

Bewustwording en gedragsverandering

Wij bieden diverse trainingen op persoonlijke ontwikkeling: communicatiestijlen, gesprekstechnieken, interviewtechnieken, onderhandelen, presenteren & profileren en feedback geven & ontvangen. De trainingen kunnen ook in het Engels worden gegeven. We laten medewerkers meer inzicht krijgen in hun eigen handelen en geven concrete handvatten voor groei en ontwikkeling.

Wat deelnemers zeggen

“De begeleiding van Manon is top! Duidelijk, rustig, ruimte  gevend aan de ander. Zeer waardevolle training zowel voor mezelf als voor het team!” René Neumeijer

“Manon is een prettige trainer die goed begeleid, doorvraagt en zet je echt aan het denken. Ze geeft tools waar je echt iets mee kan i.p.v. droge theorie.” William Dwars

“Waardevolle verkrijging van inzicht. Manon’s begeleiding is top! Vanuit bevlogenheid, rustig en duidelijk.” Dennis Engberts

“De Training is compleet en met goede samenhang, logische opbouw. Beide trainingen gaven inzichten en zorgde voor (groeps)dynamiek. Manon heeft een prettige manier van begeleiden; open en respectvol. Kort en krachtig zorgt de training voor resultaat.” Christiaan Hatzmann

 

Wil je meer informatie over het aanbod van trainingen/workshops en onze mogelijkheden, laat het ons weten!

Intervisie

ForFinancials biedt in-company intervisietrajecten aan. Intervisie wordt dan geïmplementeerd en ingebed in de organisatie.

Professionele intervisie

De deelnemers maken kennis met meerdere intervisiemethoden (waaronder de incidentmethode en de tien stappen methode). Aan de hand van de door de medewerkers en managers ingebrachte casuïstiek worden de thema’s binnen intervisie behandeld. De onderwerpen kunnen betrekking hebben op alle facetten van hun rol:

  • omgang met collega’s, medewerkers en toezichthouders
  • onderhandelen en conflicthantering
  • leiderschap
  • profileren / zichtbaar maken
  • balans werk/privé
  • de omgang met werkdruk

Manon schept een veilige sfeer en stelt zich kritisch op. Ze kan goed luisteren en neemt geen genoegen met standaarduitspraken waardoor een verrassende diepgang wordt bereikt. Zo komen deelnemers tot nieuwe inzichten in drijfveren, een versnelde ontwikkeling en wordt hun professionaliteit op een hoger niveau getild.

Leren van en met elkaar

Tijdens intervisie bespreken collega’s in een veilige setting vragen, dilemma’s en ervaringen uit de praktijk met elkaar. Het is een unieke vorm van collegiale uitwisseling om met en van elkaar te leren. Met behulp van gezamenlijk opgestelde doelstellingen worden praktijkvragen besproken. Ook worden vragen en handelen getoetst aan (eigen) opvattingen over kwaliteit en professionaliteit. De deelnemers leren om te reflecteren op de eigen positie en manier van werken en bevorderen zo hun deskundigheid. Daarnaast vergroten zij hun probleemoplossend vermogen en hun communicatieve vaardigheden.

Intervisie krijgt structurele plek in de organisatie

Intervisie vindt plaats met gebruikmaking van vaste beproefde methodieken (waaronder de incidentmethode, tien- stappen-methode, de Socratische en de Roddelmethode) die door Manon worden aangedragen en overgebracht.

6 bijeenkomsten worden door Manon begeleid, waarna het traject geëvalueerd wordt met de deelnemers en het Management Team. Uitgangspunt is dat de collega’s daarna zelfstandig de bijeenkomsten voortzetten.

“Manon is transparant en denkt mee vanuit de behoeften van alle partijen. Daarbij gaat ze de confrontatie niet uit de weg en zoekt de pijnpunten om daar mee aan de slag te kunnen. Het mooie is dat ze zichzelf ook kwetsbaar durft op te stellen, waardoor niet alleen mooie gesprekken tot stand komen, maar ook betere resultaten zijn bereikt, die mijzelf en het team verder helpen.”

Peter Liebeton, Manager CMO Credit Risk Beleid & Monitoring (interim bemiddeling, training & coaching)

“Manon kan heel ‘raak’ reageren en reacties triggeren. Ze is open en scherp. Ze kan goed iemand zelf tot de conclusie laten komen. Dat werkt effectief!”

Sjoerd Hooghiemstra, Rabobank (intervisie)

“Manon ken ik al ruim 10 jaar en via haar heb ik middels individuele coaching en interessante onderwerpen tijdens haar trainingen mooie stappen op het persoonlijke vlak gemaakt. De open en eerlijke houding van Manon geven je gelijk een vertrouwd gevoel en voor mij is dit essentieel voor het resultaat. Van haar vakkennis wil ik nog heel lang gebruik blijven maken, want persoonlijke groei stopt nooit.”

Louis Treffers, zelfstandig finance professional (coaching en training)

“Onder begeleiding van Manon zijn er in de intervisiegroep gevoelige diepgaande (praktijk)problemen van de deelnemers besproken aan de hand van verschillende intervisiemethoden. De open houding binnen onze groep heeft voor een ieder geleid tot nieuwe inzichten. Als zelfstandige interim professional is het goed om issues bij de opdrachtgever met mede-interimmers te bespreken. Mij persoonlijk heeft het meer inzicht gegeven in mijn onbewuste gedrag.”

Wim Koppelaar, finance professional (intervisie)

“Voor een speciale ZZP bijeenkomst van Financials for Financials heb ik het genoegen gehad dat Manon entertained voor mijn collegae leden een groepsintervisie heeft gehouden. Zij heeft ons op een aangenaam verrassende manier: geprikkeld, gespiegeld en constructief geconfronteerd met het onbewuste gedrag en de effecten daarvan. Ik kijk uit naar de volgende keer om binnen cq voor mijn evenementen weer met Manon de mensen ‘wakker’ te mogen maken.”

Stanley Schardijn, Financials For Financials

Alle reviews

Kunnen wij ook jou helpen financials in je team te laten groeien?

© ForFinancials