Individuele coaching

Wil je dat je manager of medewerker effectiever gedrag op het werk laat zien? Loopt iemand steeds tegen dezelfde feedback op? Heeft één van je medewerkers een concrete en persoonlijke ontwikkelingsvraag? Of heb je dat zelf? Coaching kan het antwoord zijn.

Manon coacht CFO’s/CEO’s, (interim-) managers en medewerkers. Elk mens is immers gebaat bij coaching.

Niet alleen voor financiële professionals

Sinds 1999 gespecialiseerde ervaring in coaching van finance, control en risk professionals. Rollen die haar coachklanten vervullen zijn o.a. financial controller, business controller, CFO, finance manager, teamlead FA, business analist, data analist of risk manager.

De afgelopen 10 jaar heeft Manon ook mensen in andere vakgebieden gecoacht zoals IT/BI-managers, HR professionals, communicatie professionals,  algemeen directeuren en CEO’s.

Komen tot de kern

Tijdens een intakegesprek brengt Manon de vraag in kaart bij de gecoachte. Coachvragen kunnen betrekking hebben op onderwerpen als: presenteren en profileren, assertiviteit, persoonlijke effectiviteit, leidinggeven, omgaan met weerstand, etc. Ze komt samen met de gecoachte tot heldere doelen die de kern raken. Deze doelen legt ze met de gewenste zichtbare resultaten vooraf op schrift vast. Meten is weten.

Duurzaam resultaat

Vanuit resultaatgerichtheid en focus maakt Manon mensen ervan bewust waarom ze het ene wensen en het andere doen. Ze spiegelt wat ze ziet, voelt en hoort en stelt confronterende vragen. De coaching helpt om knopen door te hakken, resultaten te verbeteren en met plezier invulling te geven aan hun werk. Zo nemen mensen weer de leiding over hun eigen keuzes. Voor langdurig resultaat is geen lang traject nodig!

Vakkundige coach

Manon is geregistreerd erkend coach. Ze beschikt over een groot arsenaal aan concrete tools en coachmethodieken. Ze past toe wat werkt bij de gecoachte. Manon inspireert, daagt uit, confronteert waar nodig en helpt om grenzen te verleggen of keuzes te maken. Manon is een enthousiaste inspirator die altijd een laagje dieper graaft. Haar kracht is vanuit aardse nuchterheid diepgang creëren in persoonlijk bewustzijn. In coaching verbindt ze zich met anderen, zodat ze door de juiste vragen te stellen hun (latente) potentieel en kwaliteiten tot leven kan laten komen. Haar stijl van coachen is inzichtgevend, energiek, ontwikkelings- en oplossingsgericht. Ook heeft ze ervaring met het coachen van mensen uit andere culturen waarbij de coachgesprekken in het Engels plaatsvinden. Regelmatig intensief overleg met vakgenoten door middel van intervisie en supervisie houden haar scherp in haar vakgebied.

Het eerste gesprek is kosteloos. Wil je eerst weten hoe anderen Manon ervaren? Check dan de reviews!

“Manon is een hele betrokken coach, met de vaardigheid om de juiste vragen te stellen en de kennis om gerichte instrumenten in te zetten. Ze laat pas los als er ook daadwerkelijk resultaat is. De coaching sessies hebben mij veel nieuw inzicht over mezelf gegeven, doordat Manon mij elke sessie weer vanuit een ander perspectief naar praktijkcases en mezelf liet kijken. Manon heeft eerder ook diverse mensen uit mijn team succesvol gecoacht, dus ik had hoge verwachtingen en die zijn zeker uitgekomen! Altijd een warm onthaal bij binnenkomst en vol energie weer naar buiten! Als je resultaat wilt en op een verfrissende manier gecoacht wilt worden, dan zou ik Manon zeker aan willen raden!”

Petra Heilker, manager financial control, ABN AMRO (coaching)

“Samen met Manon heb ik een waardevol coachingstraject doorlopen om mijn volgende carrièrestap te bepalen. Tijdens dit traject heb ik geleerd wat mijn belangrijkste waarden zijn en wat ik wil bereiken in mijn volgende baan. Dankzij praktische oefeningen en doelgerichte vragen heeft Manon mij uitstekend begeleid, waardoor ik weloverwogen keuzes kon maken voor mijn toekomstige loopbaan. Door de ondersteuning die ik heb ontvangen en ben ik in staat om mijn carrièredoelen helder te definiëren en te verwezenlijken.”

Lennart Samson, manager controlling (coaching)

“Een mooie (her) ontdekkingsreis voor en over mijzelf samen met Manon waarmee ik mijn werkgeluk en werksucces en dat van andere verder kan verhogen.”

Johan Poot, manager Finance & Control, ONVZ (coaching)

“Anders dan de naam doet vermoeden is Manon zeker niet ALLEEN voor Financials. Vanuit Dianet hebben diverse teams een traject met Manon doorlopen. Hierbij werd een combinatie gemaakt tussen individuele en teamcoaching. Dit heeft absoluut een positief resultaat opgeleverd. Zowel medewerkers als management van Dianet bevelen ForFinancials van harte aan. In een veilig leerklimaat zijn medewerkers in staat gebleken het beste uit zichzelf te halen. Dit heeft geleid tot betere samenwerking, respect voor elkaar en een belangrijke stap voorwaarts in de realisatie van doelmatigheid. Wij zijn Manon erg dankbaar voor haar inzet voor Dianet.”

Michel van der Voort, oud-Directeur Bedrijfsvoering Dianet (individuele en teamcoaching)

“Een heel prettig en fijn traject, waarin Manon veel aandacht gaf aan mij als persoon en mij op een hele rustige wijze hele duidelijke inzichten heeft gegeven over waarom ik in spannende situaties bepaalde gedachten mijn hoofd laat vullen en hoe ik in deze situaties effectiever kan zijn.”

Stefan van der Bijl, CFO ABN Amro (individuele coaching)

Alle reviews

Wil je meer informatie over coaching? Laat het ons weten!

© ForFinancials