Coaching

Wil je dat je manager of medewerker effectiever gedrag op het werk laat zien? Loopt iemand steeds tegen dezelfde feedback op? Heeft één van je medewerkers een concrete en persoonlijke ontwikkelingsvraag? Of heb je dat zelf? Coaching kan het antwoord zijn.

Manon coacht CFO’s/CEO’s, (interim-) managers en medewerkers. Elk mens is immers gebaat bij coaching.

Specialist in coaching van financials

Sinds 1999 ervaring in coaching van finance, control en risk professionals. Rollen die haar coachklanten vervullen zijn o.a. financial controller, business controller, CFO, finance manager, teamlead FA, business analist, data analist of risk manager.

De afgelopen jaren heeft Manon ook mensen in andere vakgebieden gecoacht zoals IT/BI-managers, directiesecretaresses/ management assistentes,  algemeen directeuren en CEO’s.

Komen tot de kern

Tijdens een intakegesprek brengt Manon de vraag in kaart bij de gecoachte. Coachvragen kunnen betrekking hebben op onderwerpen als: presenteren en profileren, assertiviteit, persoonlijke effectiviteit, leidinggeven, omgaan met weerstand, etc. Ze komt samen met de gecoachte tot heldere doelen die de kern raken. Deze doelen legt ze met de gewenste zichtbare resultaten vooraf op schrift vast. Meten is weten.

Duurzaam resultaat

Vanuit resultaatgerichtheid en focus maakt Manon mensen ervan bewust waarom ze het ene wensen en het andere doen. Ze spiegelt wat ze ziet, voelt en hoort en stelt confronterende vragen. Zo nemen mensen weer de leiding over hun eigen keuzes in plaats van geleid te worden. Voor langdurig resultaat is geen lang traject nodig!

Vakkundige coach

Manon is geregistreerd erkend coach bij St!R (Keurmerk voor professioneel begeleiden). Ze beschikt over een groot arsenaal aan concrete tools en coachmethodieken. Ze past toe wat werkt bij de gecoachte. Manon inspireert, daagt uit, confronteert waar nodig en helpt om grenzen te verleggen of keuzes te maken. Manon is een enthousiaste inspirator die altijd een laagje dieper graaft. Haar kracht is vanuit aardse nuchterheid diepgang creëren in persoonlijk bewustzijn. In coaching verbindt ze zich met anderen, zodat ze door de juiste vragen te stellen hun (latente) potentieel en kwaliteiten tot leven kan laten komen. Haar stijl van coachen is inzichtgevend, energiek, ontwikkelings- en oplossingsgericht. Ook heeft ze ervaring met het coachen van financials uit andere culturen waarbij de coachgesprekken in het Engels plaatsvinden. Regelmatig intensief overleg met vakgenoten door middel van intervisie en supervisie houden haar scherp in haar vakgebied.

“In het coachingstraject wist Manon op de juiste momenten te zorgen voor afwisseling tussen gesprekken, oefeningen en thuisopdrachten. Deze aanpak en het stellen van de juiste vragen hebben ervoor gezorgd dat Manon mij inzichten heeft gegeven waar ik nog lang profijt van zal hebben!”

Tom Voesenek, zelfstandig finance professional (individuele coaching)

“Een heel prettig en fijn traject, waarin Manon veel aandacht gaf aan mij als persoon en mij op een hele rustige wijze hele duidelijke inzichten heeft gegeven over waarom ik in spannende situaties bepaalde gedachten mijn hoofd laat vullen en hoe ik in deze situaties effectiever kan zijn.”

Stefan van der Bijl, CFO ABN Amro (individuele coaching)

Manon maakt goed contact, luistert goed. Speelt in op behoeften van gecoachte. Vraagt door. Kritisch. Gedurende de sessies flexibel meegaan met mijn behoefte. Werkt zeer goed. En zou Manon zeker aanbevelen. Manon heeft mij waardevolle inzichten gegeven waar ik levenslang profijt van heb!

Pucky Lew, business controller (individuele coaching)

“Manon heeft mijn team op een effectieve en plezierige wijze gecoacht t.a.v. gewenst gedrag van een business controller. Manon weet op een leuke maar ook prikkelende wijze mensen te motiveren om na te denken over hun gedrag. Mijn team heeft positief gereageerd op deze veranderingen, niet in de laatste plaats door de manier waarop Manon de dag leidde en mijn collega’s en mijzelf inspireerde om zelf een stap te zetten in de goede richting. Tijdens de dag merk je daarbij ook de passie van Manon om het team op een hoger plan te brengen, wat mijns inziens zeker geslaagd is.”

Anton Schoonhoven, Manager Finance, ABN AMRO (teamcoaching)

“Manon krijgt mensen in beweging waardoor iemand de beste versie van zichzelf kan worden. Zij weet namelijk de juiste snaar te raken. Van business controller tot kwantitatief modelleur en van “probleemgeval” tot “high-potential”. Ook op het gebied van team-coaching heeft Manon mij en mijn team geholpen om het beste uit elkaar te halen. Verbindingen leggen, inspireren en goed luisteren zijn de ingrediënten die ik haar met succes heb zien inzitten om mijzelf en mijn team naar een hoger niveau te tillen!

Julien Linger, Directeur Credit, Market & Operational Risk, De Volksbank (teamcoaching)

Alle reviews

Wil je meer informatie over coaching? Laat het ons weten!

© ForFinancials