Coaching

Wil je dat je medewerker effectiever gedrag op het werk laat zien? Loopt iemand steeds tegen dezelfde feedback op? Heeft een van je medewerkers een concrete en persoonlijke ontwikkelingsvraag? Of heb je dat zelf? Coaching kan het antwoord zijn.

Specialist in coaching van financials

Sinds 1999 ervaring in coaching van finance professionals.

Komen tot de kern

Tijdens een intakegesprek brengt Manon de vraag in kaart bij de gecoachte. Coachvragen kunnen betrekking hebben op onderwerpen als: presenteren en profileren, assertiviteit, persoonlijke effectiviteit, leidinggeven, omgaan met weerstand, etc. Ze komt samen met de gecoachte tot heldere doelen die de kern raken. Deze doelen legt ze met de gewenste zichtbare resultaten vooraf op schrift vast. Meten is weten.

Duurzaam resultaat

Vanuit resultaatgerichtheid en focus maakt Manon mensen ervan bewust waarom ze het ene wensen en het andere doen. Ze spiegelt wat ze ziet, voelt en hoort en stelt confronterende vragen. Zo nemen mensen weer de leiding over hun eigen keuzes in plaats van geleid te worden. Voor langdurig resultaat is geen lang traject nodig!

Vakkundige coach

Manon is geregistreerd erkend coach bij St!R (Keurmerk voor professioneel begeleiden). Ze beschikt over een groot arsenaal aan concrete tools en coachmethodieken. Ze past toe wat werkt bij de gecoachte. Manon inspireert, daagt uit, confronteert waar nodig en helpt om grenzen te verleggen of keuzes te maken. Manon is een enthousiaste inspirator die altijd een laagje dieper graaft. Haar kracht is vanuit aardse nuchterheid diepgang creëren in persoonlijk bewustzijn. In coaching verbindt ze zich met anderen, zodat ze door de juiste vragen te stellen hun (latente) potentieel en kwaliteiten tot leven kan laten komen. Haar stijl van coachen is inzichtgevend, energiek, ontwikkelings- en oplossingsgericht. Ook heeft ze ervaring met het coachen van financials uit andere culturen waarbij de coachgesprekken in het Engels plaatsvinden. Regelmatig intensief overleg met vakgenoten door middel van intervisie en supervisie houden haar scherp in haar vakgebied.

Manon maakt goed contact, luistert goed. Speelt in op behoeften van gecoachte. Vraagt door. Kritisch. Gedurende de sessies flexibel meegaan met mijn behoefte. Werkt zeer goed. En zou Manon zeker aanbevelen. Manon heeft mij waardevolle inzichten gegeven waar ik levenslang profijt van heb!

Pucky Lew, business controller (individuele coaching)

“Manon heeft mijn team op een effectieve en plezierige wijze gecoacht t.a.v. gewenst gedrag van een business controller. Manon weet op een leuke maar ook prikkelende wijze mensen te motiveren om na te denken over hun gedrag. Mijn team heeft positief gereageerd op deze veranderingen, niet in de laatste plaats door de manier waarop Manon de dag leidde en mijn collega’s en mijzelf inspireerde om zelf een stap te zetten in de goede richting. Tijdens de dag merk je daarbij ook de passie van Manon om het team op een hoger plan te brengen, wat mijns inziens zeker geslaagd is.”

Anton Schoonhoven, Manager Finance, ABN AMRO (teamcoaching)

Hoe bijzonder is het dat je je meteen al in het eerste gesprek gehoord, veilig en vertrouwd voelt. Manon wist meteen haar vinger op de juiste “pijn” plek te leggen, de welbekende emotionele schaafwond. Vaak confronterend maar altijd op een héle prettige en positieve manier.
Manon brengt op mij o.a. kracht, inzicht en rust over én zet me vooral aan het denken. De gesprekken hebben mij opnieuw richting gegeven, zijn erg leerzaam geweest en natuurlijk zijn mijn leerdoelen gerealiseerd.

Ellis van Leth, individuele coaching

“Mijn doel was om beter en meer draagvlak en connectie met de ander te creëren. Door het positieve en constructieve coachtraject met Manon was er bewustwording dat bepaalde zaken door een overvolle agenda naar de achtergrond verschoven en daardoor slechter liepen. Het traject heeft bij mij tot een opener houding gezorgd, waardoor zaken nu beter bespreekbaar zijn.”

Henk, DSM (individuele coaching)

“Manon krijgt mensen in beweging waardoor iemand de beste versie van zichzelf kan worden. Zij weet namelijk de juiste snaar te raken. Van business controller tot kwantitatief modelleur en van “probleemgeval” tot “high-potential”. Ook op het gebied van team-coaching heeft Manon mij en mijn team geholpen om het beste uit elkaar te halen. Verbindingen leggen, inspireren en goed luisteren zijn de ingrediënten die ik haar met succes heb zien inzitten om mijzelf en mijn team naar een hoger niveau te tillen!

Julien Linger, Directeur Credit, Market & Operational Risk, De Volksbank / SNS Bank

Alle reviews

Wil je meer informatie over coaching? Laat het ons weten!

© ForFinancials