Nieuws

Opdrachtgever Bol.com en professional Maarten in beeld

1 maart 2017

Een interview met opdrachtgever Rob Nip van Bol.com (Manager Operations Control) en interim professional Maarten van Soolingen (Project Controller a.i.) over hun samenwerking en de samenwerking met ForFinancials.

Een interview met opdrachtgever Rob Nip van Bol.com (Manager Operations Control) en interim professional Maarten van Soolingen (Project Controller a.i.) over hun samenwerking en de samenwerking met ForFinancials.

 

Opdrachtgever: Rob Nip, Bol.com (foto rechts)Bol.com

Wat is de aanleiding dat jullie ForFinancials hebben ingeschakeld? 

Vanuit mijn tijd bij Van Gansewinkel heb ik zeer goede ervaringen opgedaan met Manon. Ze heeft een goede kijk op wat je als klant wilt en denkt ook gedurende de opdracht mee. Daarnaast neemt ze tijdens de opdracht werk uit handen met betrekking tot contracten en urenregistratie.

Waarom is destijds de keuze op Maarten gevallen?

Maarten kwam erg stevig over en had goede ervaring opgedaan bij eerdere opdrachten. Hij is prettig in de omgang en beschikt over een visie met betrekking tot business en financial control. Maarten straalt veel energie en senioriteit uit en dat kunnen we goed gebruiken op dit indrukwekkende project.

Wat maakt dat jullie tevreden zijn over de performance van Maarten?

Maarten voelt zich, ondanks zijn tijdelijke rol, verantwoordelijk voor de resultaten op langere termijn. Daarnaast is het een harde werker die zich probleemeigenaar voelt. Hij heeft weinig sturing nodig en blijkt een stevige gesprekspartner, ook richting de directie en overige budgethouders. Met Maarten hoef je je geen zorgen te maken dat het goed komt, dat is ontzettend waardevol.

Wat maakt jullie als team succesvol? 

Maarten en ik voelen elkaar goed aan en hebben veel plezier. Het is mooi om te zien dat hoe iemand van buiten bol.com richting ons bedrijf kijkt en mij daarmee verder helpt. We hebben respect voor elkaar en durven elkaar feedback te geven, ik zie Maarten ook echt als klankbord.

Hoe ervaar je de dienstverlening van ForFinancials?

Zoals verwacht: oprecht betrokken, niet alleen tijdens het vinden van Maarten, maar ook tijdens het project helpt Manon ons.

 

Interim Professional: Maarten van Soolingen (foto links)

Wat maakt deze opdracht & opdrachtgever interessant?

Allereerst bol.com zelf….do I need to say more?! De opdracht behelst het onderdeel project control voor de bouw en inrichting van een nieuw fullfilment center vóór en dóór bol.com om de groei die jaar-op-jaar gemaakt wordt te kunnen faciliteren. Onderdelen van de opdracht zijn het voeren van de projectadministratie, het rapporteren van de projectvoortgang en het op financieel gebied faciliteren van de verschillende projectmanagers. Daarnaast werken wij aan de inrichting van de administratie voor als het project gerealiseerd is. En ook hier zitten voor bol.com nieuwe facetten aan. Een facet is het in eigen beheer hebben van een fullfilment center en het waarderen van deze investering . Het project faciliteert het gehele logistieke proces om tijdens het piekseizoen zo’n 16.000 orders per uur af te kunnen handelen!

Wat heb je voor BOL.com kunnen betekenen tot nu toe?

Aan het begin van de opdracht heb ik mij enerzijds geconcentreerd op de dynamiek en inhoud van het project en anderzijds de focus gelegd op verbeteringen in het reporting proces. In de afsluitprocedure heb ik in overleg met de projectmanager en opdrachtgever controls toegevoegd en/of aangescherpt en is het reportingmodel aangepast. Door de bronnen in het reportingmodel samen te voegen zijn enkele processtappen in het reportingproces overbodig geworden. Daarnaast is de looking forward (forecast en periodieke latest estimates) nu eenvoudiger te analyseren.

Wat maakt jullie als team succesvol?

De cultuur bij bol.com kenmerkt zich door persoonlijk contact, openheid en transparantie. En zo gaan we ook met elkaar om. Mede omdat we vaktechnisch gezien een vergelijkbaar niveau hebben, zitten we regelmatig met z’n tweeën in een vergaderruimte. Dit doen we om de uitdagingen waar we voor staan door te nemen of sparren we hoe er in bepaalde situaties gehandeld kan worden. Zo geven wij elkaar op een constructieve manier feedback waardoor we eigenlijk vanaf dag 1 al weten wat we aan elkaar hebben!

Hoe ervaar je de dienstverlening van ForFinancials?

Vanuit het perspectief van zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer wordt de dienstverlening van ForFinancials als bijzonder prettig ervaren! Zo wordt er door ForFinancials proactief meegedacht bij het opstellen van de opdrachtomschrijving. Ook worden bij een verlenging van de opdracht “achter de schermen” geruisloos alle documenten in gereedheid gebracht. Daarnaast is er tussentijds en met enige regelmaat prettig contact over de voortgang van de opdracht en de ontwikkelingen bij de opdrachtgever en -nemer. Je zou zelfs kunnen spreken van een goede ontzorging!

 

Het project in de pers:

Waalwijk rekent op honderden extra banen bij Bol.com

Bol.com stuurt nu al aan op uitbreiding in Waalwijk

Nog een jaar te gaan voor ingebruikname bol.com in Waalwijk

Geen vertraging bij weg voor Bol.com in Waalwijk

 

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

© ForFinancials