Nieuws

Interim professionals, managers ken je sterke punten en verbeterpunten!

10 november 2017

Tijdens de intake of kennismaking met een potentiële opdrachtgever wordt regelmatig het zelfinzicht getoetst van de kandidaat. Je kunt je voorbereiden door een persoonlijke sterkte-zwakte analyse van jezelf te maken aan de hand van het kernkwadrant. Hoe je dit doet, lees je hier!

Interim professionals, managers ken je sterke punten en verbeterpunten!

Nog steeds verbaas ik me er over dat veel interim professionals en  interim managers dichtklappen of moeilijk uit hun woorden komen, als hun gesprekspartner naar hun sterkte punten of verbeterpunten vraagt. Tijdens de intake of kennismaking met een potentiële opdrachtgever wordt regelmatig het zelfinzicht getoetst van de kandidaat. Veelal komen vragen als “Noem eens de 3 kwaliteiten van jezelf?” of “Wat zijn jouw zwakke kanten?” vanuit HR-managers. Steeds vaker stellen CFO’s en Finance Managers vragen rondom de soft skills. Ook wordt hierop doorgevraagd door te vragen naar voorbeelden of actuele situaties waaruit blijkt dat jij die kwaliteit hebt. Heb jij de antwoorden op deze vragen direct paraat?

Bereid je voor op vragen die je zelfinzicht toetsen!

Gelukkig kun je je hierin goed voorbereiden door voorafgaand aan een gesprek nog eens te reflecteren op je kwaliteiten en verbeterpunten. Zo kun je je voorbereiden door een persoonlijke sterkte-zwakte analyse van jezelf te maken.

Een handige tool om je voor te bereiken is het kernkwadrant van Ofman. Een kernkwadrant is een model waarin je in één oogopslag zicht heb op jouw:

  • (kern)kwaliteiten
  • valkuilen
  • uitdagingen
  • allergieën

Onderstaande animatie geeft de essentie van het kernkwadrant weer.

Tenslotte werk eens voor jezelf 3 kernkwadranten uit en je zult zien dat deze kapstok je gaat helpen bij vragen in een intakegesprek. Dus vindt je het lastig om je kernkwaliteiten te benoemen? Denk dan eens na over welk gedrag je irriteert of waar je een allergie voor hebt. Grote kans dat het positief tegenovergestelde jouw kwaliteit is!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

© ForFinancials