Nieuws

ForFinancials on sabbatical!

24 maart 2019

7 januari 2019 is Manon met haar gezin naar Bonaire vertrokken, een sabbatical van een half jaar. Wil je hier meer over weten? Lees vooral verder......

ForFinancials on sabbatical!

Als coach moedig ik mensen aan om vastgeroeste patronen te doorbreken en telkens nieuwe ervaringen op te doen. Op een muur in ons kantoor staat met grote letters “Life begins at the end of your comfortzone”. Ook hecht ik veel waarde aan “Practise what you preach”, dus ben ik, samen met mij gezin, een nieuwe uitdaging aan gegaan! Als 24-jarige had ik al eens 5 maanden gebackpackt, maar als je een gezin hebt, met een tiener en een puber, allebei ondernemer bent en een huis met een flinke hypotheek hebt, duurt zo’n beslissing iets langer. De beren die we op de weg zagen, zag onze omgeving ook, dus we kregen ook van familie en vrienden de nodige vragen en goed bedoelde waarschuwingen…….En toch namen we de risico’s en wisten we onszelf te overtuigen dat een sabbatical een verrijking voor ons als gezin zou worden!

7 januari 2019 vlogen we naar Bonaire. Onze jongens van 11 en 15 jaar, gaan hier naar de basis- en middelbare school voor een half jaar. De eerste dagen was dat best even wennen (tijdsverschil, Papiamentu, andere vorm van lesgeven, schooluniform voor de oudste e.d.), maar ze bleken toch wendbaarder te zijn dan ingeschat. Zo had de jongste al snel zijn eerste sleep-over met de klas en kwam de oudste met goede cijfers thuis (3 Havo).
We zijn nu bijna 3 maanden in Bonaire en hebben ons eerste uitstapje gemaakt naar Saba en St. Maarten. 18 april vertrekken we naar Cuba voor 12 dagen. Als de zomervakantie van de jongens begint willen we ons avontuur afsluiten met een reis door Colombia. Wat voel ik me dankbaar en gelukkig met de stap die we gezet hebben!

 

Wat ik (vrijwel) dagelijks doe tijdens mijn sabbatical?

Ik werk gemiddeld 1 uur per dag aan ForFinancials (mail, facturen, betalingen en skype-gesprekken), leer de Spaanse taal, lees boeken en luister podcasts, loop 2x per week 8 km hard, besteed veel tijd met de jongens en Bruno (samen spelletjes doen, iedere dag naar school brengen/halen, aanwezig bij hun trainingen en surflessen, de jongste begeleiden met zijn huiswerk, samen landsailen, wandelen, snorkelen, e.d.). Ook borrelen de eerste ideeën over wat ik qua in het najaar ga oppakken binnen ForFinancials. De komende maanden zal dit vast concreter worden. Nu eerst nog……..ontspannen en genieten!

Medio augustus ben ik weer terug in Nederland. Ik start dan met een lege agenda en heb alle ruimte om nieuwe coachingstrajecten op te starten en te bemiddelen in nieuwe interim opdrachten.

 

Resoneert er iets als je mijn verhaal leest?
Misschien heb je het gevoel dat je teveel op de automatische piloot werkt, of dat je de laatste tijd minder energie in je werk ervaart? Mogelijk zit je al te lang in je comfortzone. Een sabbatical is een keuze, toch is het belangrijker om eerst te onderzoeken wat JIJ nodig hebt.  Ik help je graag bewust te worden van jouw eigen patronen en laat je graag ontdekken hoe je vastgeroeste patronen kunt doorbreken. Mail me, dan plannen we alvast een afspraak!

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

© ForFinancials