Nieuws

ForFinancials bestaat 8 jaar!

4 mei 2016

Het verhaal van Manon, terugkijkend op 8 jaar ForFinancials.

Het verhaal van Manon, de oprichting van ForFinancials bv

Eind april 2008, ik was een weekendje in Denemarken met de familie, had net ontslag genomen bij mijn laatste werkgever en was bezig te bedenken wat de naam van mijn eigen bedrijf zou worden, toen ik een sms-bericht van één van mijn oude relaties kreeg. Bart Hulsman, destijds werkzaam bij DSM, vroeg: “Manon, je wilde toch voor jezelf beginnen? Ik heb een interim controller nodig, kun je me helpen?”.

Helder was dat ik jaren met en vóór financials werkte. Helder was ook dat ik graag dienstverlenend werk. Hoe logisch is het dan dat ik mijn bedrijf “ForFinancials” zou gaan noemen?

Terug uit Denemarken ging ik direct bellen met diverse zelfstandig ondernemers uit mijn netwerk. Bart Henselmans paste perfect in die opdracht, dus stelde ik hem voor aan DSM. Het gesprek volgde en hij mocht starten. Op Bevrijdingsdag 2008 schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel. Met een BV in oprichting was ik begonnen met een hele mooie eerste opdracht!

Mijn eerste investeringen waren een telefoon, het logo-ontwerp, visitekaartjes en de bouw van de website. Ik leende de auto van mijn vriend en werkte vanuit huis, want huur kon ik nog niet betalen. Maar dat gaf niet, ik had het ontzettend naar mijn zin als startend ondernemer!

Opdrachtgevers en diensten

Mijn klantenkring breidde zich uit met mooie opdrachtgevers zoals Philips, SNS Bank, ABN AMRO, Rabobank en Achmea. Ook ontstonden opdrachten vanuit kleinere organisaties zoals Syntus, ROC, Smartwares, TP Vision, Refresco en Gibson. Een mooie variatie aan opdrachtgevers!

Ik startte met intervisiegroepen en Financials meet Financials in 2009. Van 2010 tot 2012 heb ik een coachopleiding gevolgd om meer professionaliteit te realiseren. Ik heb de stap durven zetten om een ook een vaste medewerker aan te nemen. Stephanie werkt alweer 2 ½ jaar bij ForFinancials. Zij is een goede aanvulling als office manager. Het investeren in een kantoorpand en een hele inboedel was ook geen makkelijke beslissing. Het werk wat erbij kwam kijken had ik behoorlijk onderschat.

2014 was het meest intensieve jaar van 8 jaar ondernemerschap. Dit vanwege het opleveren van het kantoor, de hele inrichting te realiseren en daarnaast ook nog een privé-verbouwing en 2 verhuizingen. 2014 was bizar genoeg ook het meest succesvolle jaar, waarbij ik vele opdrachtgevers en finance professionals mocht bemiddelen en begeleiden.

Nu, 8 jaar later, kijk ik terug. Lean en mean begonnen en ieder jaar weer een nieuwe stap gemaakt. Ik ben altijd kritisch op mezelf geweest. Vragen als “Hoe kan het beter?”, “Is de opdrachtgever en professional nog tevreden?”, “Werk ik als coach wel professioneel genoeg?” hebben mij altijd beziggehouden. Steeds beter kan ik als ondernemer meer trots voelen bij wat ik bereikt heb. Wat ik samen mét jou bereikt heb, want zónder financials had ik dit niet kunnen bereiken!

Dank voor 8 jaar vertrouwen! Dank voor 8 jaar mooie resultaten met ForFinancials!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

© ForFinancials