Nieuws

ForFinancials bestaat 10 jaar!

3 september 2018

Dit jaar bestaat ForFinancials 10 jaar! In 10 jaar ondernemen heb ik enorm veel resultaten bereikt. Ook heb ik de nodige leermomenten gehad. Lees over enkele lessen die ik leerde in 10 jaar ondernemerschap.

Dit jaar bestaat ForFinancials 10 jaar. Op Bevrijdingsdag 5 mei 2008 is ForFinancials BV ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. En ja, het voelde  voor mij als een bevrijding om mijn eigen bedrijf op te richten!  10 jaar ondernemen was niet alleen maar pieken en floreren. Ik heb in die 10 jaar ook behoorlijk wat leermomenten gehad.

Ik deel graag 4 belangrijke inzichten met je die ik heb geleerd. Mijn leerervaringen hebben enerzijds betrekking op mijn rol als intermediair en anderzijds op mijn rol als coach.

 

1.     Kies de klanten die bij jóu passen 

In 2012 ontstond het besef, dat ik bleef investeren in bepaalde relaties, waar ik in het contact weinig energie van kreeg.  Vaak waren dat contacten die wel open stonden om bij te praten, maar waarna uiteindelijk géén of weinig opdrachten uit voortkwamen. Dit terwijl ik ook klanten had, waarbij ik met energie of nieuwe inspiratie naar huis reed. Ik ben toen gaan focussen op juist die relaties waarbij er de ‘klik’ zat in de gesprekken. Dit resulteerde in méér opdrachten en méér tijd om andere dingen te kunnen doen!

 

2.     Blijf investeren in je persoonlijke en professionele ontwikkeling

Als je zelfstandig ondernemer bent heb je geen manager die je beoordeelt en je feedback geeft op je gedrag. Ook heb je geen HR-afdeling die je informeert over opleidingen of trainingen die je kunt volgen. Eén van mijn eerste inzichten was dan ook; ik ben zélf verantwoordelijk voor mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.  Sinds 2008 volg ik dus ieder jaar minimaal 1 opleiding of training als coach. Ik leer dan nieuwe methoden en technieken, ontvang feedback van trainers en mede-coaches en doe nieuwe inspiratie op om nóg professioneler te worden. Ook ontvang ik af en toe supervisie van een andere coach, zodat ik uitgedaagd word om stil te staan bij mijn blinde vlekken of valkuilen en feedback krijg op mijn werkwijze. Hiermee laat ik ook mijn opdrachtgevers zien dat ik de kwaliteit van mijn werk als coach hoog wil houden en gericht ben op verbeteren.

 

3.     Besteed taken uit die je niet leuk vindt of je niet goed kan

Veel tijd heb ik de eerste jaren gestopt in allerlei marketingactiviteiten zoals het ontwerpen van de website, flyers, uitnodigingen voor workshops, social media afbeeldingen en nieuwsbrieven. Creatieve ideeën had ik wel, maar ik had geen mooie ontwerptools, dus besteedde ik onnodig veel tijd om iets voor elkaar te krijgen. De afgelopen jaren werk ik graag samen met zelfstandig ondernemers die vormgeven als beroep hebben.  Zo kon ik me richten op waar ik zelf goed in ben en vooral leuk vind!

En de jaarrekening? Die laat ik nog steeds opstellen door de accountant!

 

4.     Hard werken, 24/7, en ook ontspannen!

Eind 2014; ik keek terug op mijn meest succesvolle jaar met de hoogste omzet en de mooiste resultaten. Ik had  dat jaar samen met mijn vriend een nieuw, casco opgeleverde, kantoorruimte volledig ingericht en in 3 maanden tijd een oude woonboerderij laten verbouwen. In totaal ben ik dat jaar 3 keer verhuisd. Wat was ik trots op wat ik allemaal had gerealiseerd. Op mijn verjaardag 19 december, de eerste dag in ons nieuwe huis, stortte ik in. Alle vermoeidheid kwam eruit. Ik had al maanden op adrenaline geleefd en nu besefte ik dat de accu leeg was. Gelukkig kon ik een burn-out vermijden, maar ik heb wel wat nieuwe afspraken met mezelf gemaakt.

Dus gun je zelf momenten van rust en ontspanning. Neem de signalen die je lichaam je geeft  (zoals hoge ademhaling, hartkloppingen, spanning in schouders of nek en slecht slapen) serieus en bouw ontspan-momenten in!

 

Tot slot
Dit waren 4 belangrijke inzichten die ik heb opgedaan. Er zijn natuurlijk nog veel meer leerervaringen….. En dat is nou precies waarom ik ben gaan ondernemen; mezelf en anderen helpen persoonlijk en professioneel te ontwikkelen!

 

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

© ForFinancials