Nieuws

Back in Business……

21 augustus 2019

Na een geweldige periode van ruim 7 maanden ben ik weer terug in Nederland en pak ik mijn werk als coach en intermediair vanuit ForFinancials weer op! In dit deel lees je meer over mijn fantastisch sabbatical met mijn gezin!

Na een geweldige periode van ruim 7 maanden ben ik weer terug in Nederland en pak ik mijn werk als coach en intermediair weer op! Dus ForFinancials is back in business! In deze blog kijk ik terug op mijn sabbatical.

Het valt bijna niet samen te vatten……..

Als coach moedig ik mensen aan om vastgeroeste patronen te doorbreken en telkens nieuwe ervaringen op te doen. Op een muur in ons kantoor staat met grote letters “Life begins at the end of your comfortzone”. Ook hecht ik veel waarde aan “Practise what you preach”, dus ben ik, samen met mij gezin, een nieuwe uitdaging aan gegaan! Als 24-jarige had ik al eens 5 maanden gebackpackt, maar als je een gezin hebt, met een tiener en een puber, allebei ondernemer bent en een huis met een flinke hypotheek hebt, duurt zo’n beslissing iets langer. De beren die we op de weg zagen, zag onze omgeving ook, dus we kregen ook van familie en vrienden de nodige vragen en goed bedoelde waarschuwingen…….En toch namen we de risico’s en wisten we onszelf te overtuigen dat een sabbatical een verrijking voor ons als gezin zou worden!

7 januari 2019 vlogen we naar Bonaire. Onze jongens van 11 en 15 jaar gingen in Bonaire naar de basis- en middelbare school voor een half jaar. De eerste dagen was dat best even wennen (tijdsverschil, Papiamentu, andere vorm van lesgeven, schooluniform voor de oudste e.d.), maar ze bleken toch wendbaarder te zijn dan ingeschat. Zo had de jongste al snel zijn eerste sleep-over met de klas en kwam de oudste met goede cijfers thuis (3 Havo).
Na 2,5 maand in Bonaire en maakten we ons eerste uitstapje naar het unieke Saba en het eiland St. Maarten. 18 april reisden we 12 dagen door Cuba. We hebben o.a. genoten van de prachtige hoofdstad Havana, rondgereden met een oldtimer, paardrijden door de heuvels van Vinales en natuurlijk hebben we ook een Cubaanse sigaar gerookt. Van Bonaire vlogen we, toen de schoolvakanties van de jongens begon, naar Bogotá. Ons vertrekpunt om Colombia te ontdekken in 3 weken. Wat een bijzonder land, met afwisselende natuur en historische steden als Bogotá, Medellín en Cartagena.

Colombia is ongeveer 28 keer zo groot als Nederland, dus we hadden 3 binnenlandse vluchten geboekt en verder reisden we met de (locale) bussen. Met de jongens hebben we mooie wandelingen gemaakt in Valle de Cocora, Guatapé en Tayrona Parc. Ook hebben we met een band door de rivier gedreven in Palomino. We bezochten een koffieplantage in Salento en hebben voor het eerst geparaglided over de stad Medellín.

Op 27 juli vlogen we vanuit Bogotá naar Miami, ook wel ’the magic city’ door de Amerikanen genoemd. We huurden in Miami een auto en reisden door Florida, langs de oostkust omhoog tot en met St. Augustine. In Orlando bezochten we 2 van de vele pretparken en daarna reisden we via de westkust naar de leuke stad Naples.  Langs de Westkust kon je de dolfijnen vanuit de pier bewonderen en de alligators hebben we in Everglades National Park bezocht.

Tot slot hebben we de toeristische route over The Florida Keys tot en met Key West gemaakt en prachtig kunnen snorkelen in het Sombrero Reef.
We hebben genoten van dit sabbatical en zijn dankbaar dat we dit mochten meemaken. Nu weer met volle energie en nieuwe ideeën aan de slag met ForFinancials!

 

Resoneert er iets als je mijn verhaal leest?

Misschien heb je het gevoel dat je teveel op de automatische piloot werkt, of dat je de laatste tijd minder energie in je werk ervaart? Mogelijk zit je al te lang in je comfortzone. Een sabbatical is een keuze, toch is het belangrijker om eerst te onderzoeken wat JIJ nodig hebt.  Ik help je graag bewust te worden van jouw eigen patronen en laat je graag ontdekken hoe je vastgeroeste patronen kunt doorbreken. Mail me, dan plannen we alvast een vrijblijvende afspraak!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

© ForFinancials